hej@omstallningkungalv.se

I vår evenemangskalender hittar du event och utbildningar från Omställning Kungälv, Våra Samarbetsparterns och externa arrangörer nära Kungälv.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hälsosam och Klimatsmart Mat

november 7, 2023 @ 09:00 - 11:15

ANMÄL DIG HÄR!

Den 7 november är du välkommen till webbinariet om hälsosam och klimatsmart mat, där vi kommer visa på möjligheterna och orientera dig kring hållbar nutrition och de nordiska näringsrekommendationerna. Du kommer få korta presentationer från Livsmedelsverket, experter från RISE inom nutrition, livsmedelssäkerhet och hållbar konsumtion.

Detta webbinarium kommer att ge dig värdefulla insikter och konkreta råd om hur du som företag kan fortsätta arbeta med livsmedel som är bra för både människors hälsa och vår planet. Du kommer även att få höra inspirerande exempel från företag som Veg of Lund och Musselfabriken som arbetar med innovativa lösningar för hållbar nutrition.

Vi ser fram emot att tillsammans utforska vägen mot hälsosam och klimatsmart mat. För att delta i detta spännande webbinarium, vänligen registrera dig så snart som möjligt men senast den 6 november.

För vem?
Livsmedelsproducenter och produktutvecklare
Hållbarhetsansvariga
Nutritionsexperter och forskare
Alla som är intresserade av att förstå sambandet mellan nutrition, hälsa och miljö.
Webbinariet är öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn men arrangemanget är anpassat för små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland.

Datum: Tisdag 7 november
Tid: Kl 09.00 -11.15
Plats: Digitalt
Kostnad: Kostnadsfritt. Föranmälan krävs. Anmälan stänger dagen innan, dvs den 6 november.

Mötet är digitalt. Den teams-länk som du kommer att få en dag före mötet är öppen från kl 08.45. Koppla gärna upp dig i god tid.

Välkommen!

Program

09.00 Välkommen
Maria Holmkvist, Livsmedelsacceleratorn RISE

09.10 Nordiska näringsrekommendationer (NNR) – hur vi kan äta för att må bra utan att påverka miljön i onödan
Hannah Eneroth, Livsmedelsverket

09.25 Hur vi mäter nutrition och miljöpåverkan av livsmedel, med konkreta tips för produktutveckling och särskilt fokus på växtbaserade proteiner
Marta Angela Bianchi, RISE

09.50 Säker mat inom hållbar nutrition: Varför det är viktigt att integrera livsmedelssäkerhet?
Charlotta Löfström, RISE

10.05 Paus

10.10 Potatisdryck som mejerianalog
Fredrik Carling, vd DUG, Veg of Lund

10.25 Hur man kan minska klimatpåverkan genom användning av klimatskalor för livsmedel och måltider
Thomas Angervall, RISE
Exempel från Musselfabriken
TBD, Musselfabriken

10.45 Vilket är mitt nästa steg? Reflektion och diskussion
Alla deltar

11.00 – 11.15 Frågor, eftersnack och avslut

Details

Date:
november 7, 2023
Time:
09:00 - 11:15
Website:
https://omstallningkungalv.se/wp-admin/post-new.php?post_type=tribe_events

Organizer

Livsmedels Acceleratorn
View Organizer Website

Venue

Webinarium – Gratis (klicka på detta event för anmälan)