hej@omstallningkungalv.se

I vår evenemangskalender hittar du event och utbildningar från Omställning Kungälv, Våra Samarbetsparterns och externa arrangörer nära Kungälv.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

En tid av kris och möjligheter

maj 21 @ 10:00 - 18:00

Formas Agenda 2030-konferens: En tid av kris och möjligheter.

Anmälningslänk:

Hur stärker vi Sverige som kunskapsnation och samhällets förmåga att hantera dagens och framtidens utmaningar? Temat för 2024 års konferens handlar om kunskap byggd på forskning och innovation som grund för ett framtidssäkrat samhälle.

Den 21 maj får du möta ledande röster från politiken, näringslivet, akademin och civilsamhället när de ger sina perspektiv på hur vi använder kunskap för att säkra vår gemensamma framtid. Vi knyter an till Sveriges kommande forsknings- och innovationsproposition och de utmaningar som forskning och innovation kan bidra till att lösa.

Formas konferens är en mötesplats för erfarenhetsutbyte som erbjuder många tillfällen till nätverksbyggande och kunskapsinhämtning. Under konferensens förmiddag finns möjlighet att i ett mindre format ta del av kunskap och samtal inom områden som rör Formas verksamhetsområden, exempelvis kring frågor som rör livsmedelsförsörjning, trygga samhällen och klimatanpassning.

Program för huvudkonferensen
Under eftermiddagen får vi ta del av samtal och framföranden från en bred skara av experter, forskare och beslutsfattare.

Dagens moderator är Thabo Motsieloa, journalist och programledare. Frågor från publiken vävs in i programmet av vår digitala moderator Zandra Thuvesson, strategisk kommunikatör på Formas.

Integrerat i de olika programpunkterna kommer vi få ta del av inspel och reflektioner från våra tre kommentatorer:
Johan Kuylenstierna, Formas generaldirektör
Sylvia Schwaag Serger, ordförande för Formas forskarråd
Ulrika Björkstén, generalsekreterare på Vetenskap och allmänhet, vetenskapskommentator på Sveriges Radio och tidigare redaktionschef på Vetenskapsradion.

Programmets tre delar och talare
Inledning
Block 1: Så stärker vi kunskapsnationen Sverige
Block 2: Framtidssäkring kräver handling idag
Seminarier på förmiddagen
Ta del av samtal, forskning och innovation om ämnen som rör Formas verksamhetsområden. På förmiddagen den 21 maj bjuder vi in till miniseminarier. Vi lyssnar på experter och utbyter erfarenheter om aktuella ämnen.

Seminarierna arrangeras i två pass. Du kan välja ett seminarium per pass. De olika seminarierna har olika maxtak för antalet deltagare och först-till-kvarn-principen gäller. Vid anmälan får du information om något seminarium är fullbokat och kan då istället välja något annat. Förmiddagens seminarier genomförs endast på plats och digital medverkan är inte möjlig.

Seminarier pass 1, kl.10.00-10.45
Klimatet och kapitalet – finanssektorns roll i omställningen
Verktyg för en kemikaliesäker framtid
Digitala tvillingar när olyckan är framme
Centrumbildningar som verktyg för ökat samspel i livsmedelsforskning
Gemensamt möte för programkommittéerna för Formas nationella forskningsprogram (Endast för kommitté-medlemmar)
Seminarier pass 2, kl.11.15-12.00
Vad gör en landsbygd levande?
Cirkularitet för smart och resilient samhällsbyggande
Havsmedvetenhet – svenskarnas känsla för havet och medborgarforskning som verktyg
Framgångsfaktorer för projekt om forskningskommunikation
Kunskap som förändrar – forskningsdrivna lösningar för ett hållbart samhälle
Talarna
Under dagen samlar vi över 40 talare från politiken, näringslivet, akademin och civilsamhället. Varje talare presenteras med en kort beskrivning på talarsidan i takt med att namnen publiceras. Du kan också klicka på talarnas namn i programmen för konferensen och förmiddagsseminarierna för att komma till respektive talarpresentation.

Details

Date:
maj 21
Time:
10:00 - 18:00

Organizer

Formas
View Organizer Website

Venue

Webinarium – Gratis (klicka på detta event för anmälan)