hej@omstallningkungalv.se

I vår evenemangskalender hittar du event och utbildningar från Omställning Kungälv, Våra Samarbetsparterns och externa arrangörer nära Kungälv.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Inkluderande Omställning – Fördjupningskurs

oktober 15 @ 08:00 - 17:00

När: Tisdag den 15de oktober. Tid ännu ej satt men heldag eller eftermiddag/kväll
Var: Studiefrämjandets Verksamhetshus Falkgatan 7

Vad: För att nå en omställd värld kommer små förbättringar inte att räcka. Vi behöver snabba storskalig samhällstransformation I vårt globala energi-, mat och transportsystem. Vi kan samtidigt inte ignorera andra globala kriser som social ojämlikhet, fattigdom, demokrati och förlust av biologisk mångfald. Men behovet av omställningen kan skapa osäkerhet, konflikt och motstånd.

Människor kan känna sig överkörda, eller rädda för att förlora identitet och inkomst, vilket i sin tur spär på missnöje och konfliktnivåer. Det är ofrånkomligt att omställningen måste vara förankrad, rättvis och inkluderande för att lyckas.

​Studiefrämjandet tillsammans med Omställningsnätverket bjuder därför in Cristiano Bottone från KuneLab som är en av årets nominerade till WinWin Gothenburg Sustainability award i kategorin Inclusive Transition. KuneLab blev nominerade för sitt banbrytande arbete med att skala upp omställningen till nivån av lokalt beslutsfattande och lokalsamhällestransformation. Ta chansen att dyka in frågorna kring lokalt ledarskap för komplex samhällsförändring.
Kostnad: 250kr

Intresseanmälan: elinor.askmar@studieframjandet.se

Tillgänglighet: Workshopen kommer att hållas på Engelska. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade

Om KuneLab: KuneLab syftar till labori kune, som betyder “work together” å Esperanto, ëtt språk designat för att överbrygga gränser och förbättra mänsklig förmåga att samarbeta. KuneLab är ett icke vinstdrivande arbetskooperativ som tar sig an systemiska problem med lösnignar baserade på systemtänkande och process design. a language designed to transcend boundaries and improve the human capacity to collaborate. KuneLab SCCL is a non-profit worker cooperative that confronts systemic problems with solutions based in systems thinking and process design. Organisationens facilitatorer är en del av den internationella Omställningsrörelsen och har mer än 15 års erfarenhet av att bygga resiliens och hållbarhet genom regenerativ och transformativ kulturförändring. resilience and sustainability through regenerative, transformative culture change.

Arrangemanget är en del av Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland. Läs mer här: https://www.studieframjandet.se/hallbarhetsfestivalen/

Detaljer

Datum:
oktober 15
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Studiefrämjandet
Visa Arrangör-webbplats