I vår evenemangskalender hittar du event och utbildningar från Omställning Kungälv, Våra Samarbetsparterns och externa arrangörer nära Kungälv.

Loading Events

« All Events

JAG VILL TYP BLI BONDE?

april 25 @ 17:00 - 20:00

Vill du veta mer om odling, mat och foodtech?
Anmälningslänk: https://www.yesboxgoteborg.se/evenemang/jag-vill-typ-bli-bonde-0
Hur gör man, hur svårt är det, kan jag försörja mig själv, kan jag sälja till andra? Vart kan jag odla? Kom för att inspireras och prata ihop dig med andra som vill vara med i den gröna revolutionen! Vi har odlare, entreprenörer, och innovatörer på plats för att prata om egenförsörjning, och hur man startar upp en odling.

PROGRAM

17:00 mingel och provsmakning

17:15 Josefina Åkerlund från Timmervikens Skafferi

Josefina är en småskalig grönsaksodlare, biodlare och mathantverkare som 2019 tog klivet från modeindustrin till jordbruket. Hon har låtit verksamheten växa och utvecklas organiskt med kunderna från 250 kvm odling och två bikupor till dagens 1000 kvm odling, 14 bikupor och ett brett sortiment mathantverk.

På arrenderad mark odlar hon över 120 olika sorters grönsaker och med gårdsbutik i garaget i villaområdet förser hon 30 grönsaksprenumeranter, 100 andelsbiodlare och en strid ström lokalinvånare och besökare med färska grönsaker, honung och mathantverk.

Josefina delar med sig av sin resa med odlingen, företagandet, kundrelationer, balans mellan jobb och fritid och vikten av att sätta gränser.

18:30 Joel Albertsson från Odlingsbolaget Svalan

Joel är småskalig odlare och berättar om resan att starta ett odlingsföretag 2020, med inriktningen att minimera behov av näringstillförsel, vatten och fossila bränslen, öka den biologiska aktiviteten och mångfalden i jorden. Han driver odlingen dels på landsbygden dels i staden, med de för och nackdelar vardera har.

Joel blickar även framåt och funderar på vad för lösningar och utmaningar som syns utifrån ett större perspektiv.

19:15 Martin Pedersen från Exploateringsförvaltningen

Är du intresserad av att arrendera mark för odling? En genomgång av hur det fungerar med jordbruksarrende och vad man behöver veta som arrendator.

Martin Bae Pedersen är jordbrukskoordinator på Stadsnära Odling, Göteborg Stad.

Kvällen avrundas med en frågestund

Funderar du på att starta eget eller har du just startat?

Vi har Dragan Sako från Business region Göteborg och Björn Granath från Coompanion på plats som kan hjälpa dig vidare!

Details

Date:
april 25
Time:
17:00 - 20:00
Website:
https://www.yesboxgoteborg.se/evenemang/jag-vill-typ-bli-bonde-0

Organizer

YESBOX
View Organizer Website

Venue

YesBox, Gamlestadens Fabriker
Hus B13, Väverigatan
Göteborg,
+ Google Map