I vår evenemangskalender hittar du event och utbildningar från Omställning Kungälv, Våra Samarbetsparterns och externa arrangörer nära Kungälv.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kommunalt klimatarbetet – Goda exempel från norr och söder

april 15 @ 18:30 - 20:00

Tid: 15de april kl 18.30-20.00
Plats: Digitalt – Länk skickas till anmälda
Anmälningslänk: https://www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2024/april/webbinarium-klimatkommuner-som-lyckats—best-practise-fran-runt-om-i-landet/
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/919910106502855/

Livscykelanalyser och träbyggnation, interna avgifter på flyg och fossila bränslen som omfördelas till miljöprojekt, biokol, kompost och kolsänkor i parkförvaltningen, mätning av matsvinn, egen förnybar el och så vidare. Så kan det se ut när klimatomställningen är kommunalt driven.

Välkommen till ett webbinarium där du får djupdyka i några exempel på lokalt klimatarbete när det drivs från den kommunala nivån och fördjupas genom Klimatkommunernas arbete och nätverk. Skellefteå, Olofström och Borås kommuner kommer och berättar.

Webbinariet är en uppföljning från ett tidigare webinarium om Sveriges Klimatkommuner, som ordnades i februari 2024 av Hela Sverige ska levas Agenda 2030-grupp. Klimatkommunerna har lång erfarenhet av vad som får kommuners klimatarbete att funka och hur kommuner kan agera lokala ledare i omställningen. Här har du möjlighet att se det tidigare webbinariet om Klimatkommunerna, samt även tidigare webbinarium.

https://www.helasverige.se/agenda-2030-for-en-hallbar-framtid/

Arrangemanget är en del av Webbinarieserien om Agenda 2030 som drivs av Hela Sverige ska levas Agenda 2030-grupp, samt Studiefrämjandet.

Details

Date:
april 15
Time:
18:30 - 20:00

Organizers

Hela Sverige ska Leva
Studiefrämjandet

Venue

Webinarium – Gratis (klicka på detta event för anmälan)