Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Stadsutveckling i stationsnära områden

mars 6 @ 09:00 - 10:00

#8 – Nya verktyg för stadsutveckling i stationsnära områden i praktiken

Stadsutvecklingsprojekt i stationsnära områden är komplexa och tidskrävande. En faktor som bidrar till denna komplexitet är att det ofta är många olika organisationer inblandade. I projektet Urbana stationssamhällen – realisering av potentialer i stationsnära områden testas en ny GIS-baserad analys- och utvärderingsmetod för att underlätta planeringsarbetet.

För att skapa förståelse för hur metoden kan tillämpas i praktiken har den testats i ett antal workshops med tjänstepersoner från organisationer på lokal, regional och nationell nivå som har relevant kunskap eller är inblandade i pågående stationsnära planeringsprojekt i kommunerna Ale, Lerum och Stenungsund. I projektet kombineras analytisk GIS-baserad kunskap med lokal kunskap om den fysiska platsens unika egenskaper genom samskapande metoder.

I detta webbinarium presenterar vi lärdomar från workshopparna samt tidiga resultat från intervjuer med deltagarna. Hur kan analyser från den GIS-baserade metoden i kombination med samsakapande metoder bidra till framtagandet av beslutsunderlag, och vad kan det innebära för samarbetet mellan olika aktörer?

Föreläsare
Job van Eldijk PhD, planarkitekt Ramboll, Gästforskare Chalmers
Anna Gustafsson, regionplanerare, Göteborgsregionen (GR)

Anmäl dig här:
https://ui.ungpd.com/Surveys/82dc4db8-e589-41da-9b1d-c8c0aec56e70?utm_medium=email&utm_source=Ungapped&utm_campaign=Förtätning+på+rätt+spår+-+inbjudan+webbinarium+%238+den+6+mars+

Plats

Webinarium – Gratis (klicka på detta event för anmälan)