Hållsunga Skafferi på Årsmötet

Vi var 22 personer i Torsby församlingshem som förutom traditionella mötespunkter också fick en mkt fin presentation från far och dotter. Ingemar Hansson bonden 6:e generationen berättade om gårdens resa från en mindre gård i Sundhammar till idag ca 150 ha storlek genom bla arrenden från nerlagda mindre gårdar. Också hur han för ca 20 år sedan valde att gå över till ekologisk mjölkproduktion och köttproduktion av kreatur som föds upp enbart på gräsbeten.

Amanda Hansson berättade om sitt intresse av mat och vidareförädling av gårdens produkter. Det ledde till en 3-årig högskoleutbildning i Örebro och på Grythyttan och därefter en 1-årig utbildning på Eldrimmer i hur man förädlar kött.

Den 14 juli 2023 öppnade hon en lokal butik i Sundhammar där hon säljer produkter från gården kött- och mjölkprodukter kompletterat med odlade grönsaker, frukt och bär samt andra lokalproducerade produkter från andra områden.

Butiken är öppen 11-19 tis-fre och 11-18 på lördag.

Vi hade också en trevlig lunch tillsammans där vi fick smarta på både rödbetssoppa, borsjtj, och en sötpotatissoppa tillsamman med surdegsbröd och avslutade med kaffe och hembakat! Tack till er som hade förberett detta!

Vi gick sen också till Örjan Olssons nybyggda hus på Torsby gård. Huset är så nära ett passivhus man kan komma med en del okonventionella lösningar utifrån bla materialanvändning och huskonstruktion.
Fantastiskt intressant!

På årsmötet presenterades Verksamhetsberättelsen för 2022! Gå in och läs igenom den så får ni korrekt uppfattning hur oerhört mycket som vi alla tillsammans förmår skapa och genomföra under 1 år!

Lovar att ni kommer att bli positivt överraskade! Ser ni något område som intresserar och där ni tror ni kan bidra med något eller som ni vill lära er mer om så hör av dig och anmäl ditt intresse!

Soliga hälsningar!
Pierre