Det hållbara krögandet står inför en rad olika utmaningar och dessa blir extra tydliga i en region som Västra Götaland där restaurangnäringen lägger stor vikt vid det närodlade, samtidigt som det finns en rad producenter i regionen som inte riktigt når ut till branschen. Detta vill restauran noot och Radisson ändra på!
Inbjudan till Farmers Dinner gjordes av restaurang noot och Radisson i samarbete med Göteborg & Co, Göteborgs Stad och Turistrådet i Väst Sverige.
Samarbetspartners, producenter, restaurangnäring och talare bjöds in med förhoppningen om att hitta lösningar och nya vägar att nå konsumenterna. Tillsammans med kockar från restaurang Husette, restaurang Vilda samt noot:s egna köksteam skapades en unik meny – Självklart baserad på alla råvaror producenterna tog med sig!
Middagen inleddes med föredrag och en workshop på temat lokalproducerad mat. Därefter serverades en läcker och lokalproducerad åtta rätters middag.
Äntligen har den lokalproducerade maten kommit in i finrummen bland glitter och ljus.
– Gunilla Almered
Bilder: Restaurang noot
Restaurang noot har samlat ihop en lång lista med Lokala Producenter till Farmers Dinner:
Alzoubi Farm, Backa Köksträdgård, Bergum, Cityysteriet, Ehrenhofers, Green Life by Anna, Gro & Grönt, Gränne Gård, Hemmajord, Jordad Hand, Klevs Gård, Kroken, Kåhögs Gård, Källsjö Bryggeri, Lilla Jordbruket, Mikrogården, Nolhaga Bigård, Nordic Sea Farm, Odlingsbolaget Svalan, Olivlunden, Renströmska Trädgården, Ten Island Seafarm, Timmervikens Skafferi, Wine Mechanics.
Bilder: Restaurang noot
Tanken är att Farmers Dinner ska bli ett årligen återkommande event. Programmet för årets Farmers Dinner 2023 såg ut så här:
15:00 Samling och Fika i Radisson reception lounge.
15:20 Marcus Fellin, Radisson, hälsar välkommen
15:25 Lilla jordbrukets och Radisson restaurang Noot samarbete
15:35 Odlingsbolaget Svalan & nya Producentorganisationen – Joel Enoksson
15:50 Tid för frågor
16:10 Martin Berg, Göteborgs kommun – Stadsnära Odling
16:30 Gunilla Almered Olsson, Omställning Kungälv – Mat och mångfald i Sjöhåla
16:45 Lina Morin & Helena Nilsson, Länsstyrelsen – Ekonomiskt stöd Lokal matproduktion
17:10 Fika och bensträckare
17:20 Workshop I grupper
18:45 Mingel
19:30 Middag Tema Lokalproducerat
Evenemanget var mycket uppskattat säger Gunilla Almered. Det ger mersmak, lockar och intresserar fler!