Rebellmammorna i Uddevalla 

Mycket kallt och blåsigt och mulet denna lördag förmiddag den 9 mars.

MEN ett 40-tal glada personer samlades på Kungstorget i Uddevalla för att manifestera att Klimatet behöver vår uppmärksamhet och alla barnen förtjänar en framtid…!

Rebellmammorna – alla åldrar, några män och barn, alla med plakat med namn på barn och barnbarn samlades, tågade sjungandes till en korsning på gå-gatan. Där satte vi oss i ring med den långa röda halsduken som ett förenande band. Vi satt med ansiktena vända utåt mot alla som passerade, vi sjöng och spelade lugn musik i våra högtalare.

så bra att ni trotsar det kalla vädret, nästa gång vill jag vara med…!

– Röst från Uddevalla

Många stannade till, frågade lite eller gav uppmuntran: ”så bra att ni trotsar det kalla vädret, nästa gång vill jag vara med…! ” Faktiskt ingen publik som var negativ – vilket gick emot mina förväntningar…!

Varför gör vi detta? För att vi alla inser att klimatfrågan nonchaleras, att samhället organiseras och de flesta lever sina privata liv som om inte klimatfrågan alls påverkar oss eller planeten… Som om klimatfrågan kan väljas bort eller bortses ifrån…

Kerstin från Gerlesborg valde att fira sin 87 årsdag med Rebellmammornas manifestation

Vi är alla medvetna om att denna manifestation är liten och kanske obetydlig – men det är NÅGOT jag kan göra och det kan medverka till att någon ytterligare blir klimataktivist…. Denna dag är det nationell klimatmanifestation. I Göteborg var det en mycket stor grupp. Vi valde att delta i Uddevalla för att sprida budskapet.

När manifestationen upplöstes efter 1 timme gick vi till Bohusläns museum för värme och kokt kummel. Fem kvinnor reste tillsammans i elbilen tillbaka till Kungälv för annat arbete för klimatet.