Södertälje kommun är en av de kommuner som sticker ut i landet i sitt arbete för att på en lokal nivå upprätta en livsmedelsstrategi, för matsäkerhet och beredskap. Välkommen till ett webbinarium om Södertälje kommuns arbete.
Tid: 3 oktober kl 18.30-20.00
Sara Seing är kostchef i Södertälje kommun och verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod. Hon började arbeta i Södertälje kommun 2003 och har sedan dess arbetat med olika initiativ, inom kommunens rådighet, för att öka en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion. I sin roll som kostchef så har hon det övergripande ansvaret för kommunens måltidsverksamheter inom förskola, grundskola, gymnasium och äldreomsorg. Som ledare för MatLust Utvecklingsnod arbetar hon även med att främja innovation och hållbarhet inom livsmedelssektorn genom att stötta, i första hand, regionala företag och projekt med fokus på miljö och hälsa.
Sara kommer berätta om Södertälje kommuns mångåriga arbete med att skapa förutsättningar för en ökad hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion. Hon kommer bland annat berätta om kommunens livsmedelsförsörjningsstrategi som utgår från perspektiven ”hållbarhet i normalläge och beredskap för krisläge”. Hon kommer berätta om bakgrunden till varför den togs fram, innehållet, samt effekterna av den.